Følg oss gjerne:

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

V-Hosting AS | Org. nr: 817338992 MVA | Tlf: +47 40 10 90 00 | support@v-hosting.no
Besøksadresse: Gullhaugveien 7, 0484 Oslo | Postadresse: Postboks 4639 Nydalen, 0405 Oslo

© 2018 V-Hosting AS • Om ossOm bruk av cookies

Design av Creativegarden.no

” Praksisplass hos V-Hosting har gitt meg dypere kunnskap”

Tekst og bilde:

Marianne Børresen

Publisert:

12. februar 2018

Haris Mirza i V-Hosting sine lokaler

25 år gamle Haris Mirza er til daglig student på Høyskolen i Sørøst-Norge, der han tar Bachelor Informatikk. Studentene på 3.året kan velge 4 måneder praksisplass i bedrift, noe de må skaffe selv.

” Heldigvis liker jeg å ringe, så det var ikke skummelt å be om praksisplass” sier Haris lattermild. Han fant V-Hosting på nettet, og synes det så ut som et riktig sted for han å jobbe. Han ringte teknisk sjef Bjørn Sparby, som synes det hele var en god idé.” Vi har ikke hatt noen i praksis her tidligere, så vi regnet med at det ville kreve litt ekstra av oss, men synes han var tøff som ringte, og ville gjerne støtte han i utdannelsen hans” sier Bjørn.

 

Daglig leder Per Brose sier at han kjenner på samfunnsansvaret.” NHO-sjef Kristin Skogen-Lund ønsker at alle studenter bør få et tilbud om studiepoenggivende praksis i arbeidslivet som en integrert del av studiet, noe jeg er helt enig i. Det gir studenten kontakter og relevant erfaring på CV-en sin”

 

Haris Mirza kan fortelle at så langt har han fått en dypere forståelse for det han er mest interessert i på studiet sitt.” Foreleserne på Bø er veldig gode, og de stiller høye krav til studentene. Det er jeg glad for nå som jeg er ute i praksis. Men studiet Informatikk er en ganske generell studie, med mange fokusområder som programmering, nettsider, databaser og ledelse/økonomi. Hos V-hosting har jeg fått lov til å sette meg inn i det jeg har mest lyst til å jobbe med i framtiden, nemlig serverdrift, vedlikehold og sikkerhet.”

 

Per Brose sier at han ønsker det beste for studenten, og tenker ganske langsiktig om dette.” Det kan jo hende at han i framtiden får jobb som IT-sjef et sted, og i den sammenheng trenger noen til å ta ansvaret for serverne hans. Da håper jeg han tenker på oss”, sier Per med et smil.

Praksisplass organisert via Høyskolen i Sørøst-Norge:

 

• Ubetalt arbeid der studenten arbeider i bedriften i 4 mnd med arbeidstid tilsvarende det som er vanlig i bedriften.

 

• Studenten må i tillegg lage en rapport om et faglig tema/fordypningstema hvor de bruker praksiserfaringen sin.

 

• Fagansvarlig ved HSN følger opp bedrift og student gjennom praksis-perioden for å sikre at studenten får faglig relevante arbeidsoppgaver.